Nous expédions à travers le monde entier ! Les frais de port sont offerts pour les abonnements et pour les commandes de 100 € ou plus.

OTTOBRE design®

Search
(0)
Votre panier (0)
Votre panier est vide
Montant total
0.00 €
 
Voir mon panier Sulje

myOTTOBRE stories

Tero, Finlande

Quand Tero est devenu papa, habiller sa petite était une tache compliquée. Il trouvait les vêtements d’enfant peu pratique et il s’est demandé s’il était seul face à ce problème. Au printemps 2020, lorsqu’il a été licencié, il a décidé de s’attaquer à la question et il a commencé à coudre. Aujourd’hui, la couture est un loisir qui pousse Tero à progresser au niveau technique. Quand il a besoin d’un nouveau vêtement, il commence par se demander s’il peut le réaliser lui-même, d’autant plus que les pièces fait-main sont bien plus durables. L’attitude de Tero nous a inspiré et aussi la façon dont il intègre ses filles dans ses projets couture !

 

 

Kun esikoisemme syntyi kuusi vuotta sitten, tuoreena isänä tuskailin lastenvaatteiden pukemisen kanssa. Mietin, että olenko oikeasti niin onneton pukemisessa vai onko osa lastenvaatteista  äärettömän epäkäytännöllisiä ja onko muilla iseillä samoja ongelmia?

Parhaiten mieleeni on jäänyt vastasyntyneen farkkumerkko ilman minkäänlaista joustoa ja jonka niskapuolella oli kolme toooodella pientä nappia liian tiukkoine napinläpineen. Ajattelin, että täytyyhän lastenvaatteista voida tehdä käytännöllisempia ilman, että vaatteen « söpöystekijä » katoaa.
Kun keväällä 2020 koronan takia työt loppuivat ja minut lomautettiin toistaiseksi, päätin ryhtyä toimeen ja tutustua tuohon ihmeelliseen ompelun maailmaan.

 

 

Aloitin ompelun tuolloin aivan nollista. Ensimmäisen tekeleeni, joka oli ylisuuri neulatyyny, ompelin vaimoni opastaessa. Seuraavan, tyttärelleni ompelemani liian pienen trikoopipon ompelu vei minulta kymmenisen tuntia, koska en osannut edes puolata alalankaa.

Ompelukokemuksen ja -taitojen karttuessa aloin etsimään hyviä ompelukaavoja ja -ohjeita eri medioista. Vaimoni sai ystävältään lahjaksi Ottobren kesän 3/2020 numeron, joka oli ensikosketukseni Ottobren maailmaan. Tuosta lehdestä ompelin Ocean Breeze-mekon.

Vanhan Suomalaisen sutjautuksen mukaan « kun itse tekee, saa sellaista kun sattuu tulemaan » ja ompelemisen yhteydessä rauhassa ja ajatuksella tehdessä laatu on monesti parempaa, laadukkaampaa ja pitkäikäisempää, kuin kauppojen pikamuoti. Ompeluharrastuksen ansiosta mietin nykyään pidempään kaupassa tarvitsenko jotain vaatetta oikeasti tai voisinko mitenkään tehdä sitä itse. Varsinkin lastenvaatteiden kohdalla itse tekeminen on korostunut, kun otan tyttäreni mukaan suunnitteluprosessiin. He saavat vaikuttaa vaatteen malliin, väreihin ja kuosiin. Isi sitten miettii vaatteen käytännöllisyys-näkökulmat. Materiaalimenekkikin on lastenvaatteiden kohdalla varsin pientä ja lyhyitä saumoja ompelee nopeasti. Lempi-Ottobre-kaavani on lehden 3/2018 Fairy Wings-mekko, jonka ompelin nuoremman tyttäreni kaksivuotisjuhlamekoksi ja, joka onnistui todella hyvin.

 

 

Lähiaikoina olen ommellut lastenvaatteiden lisäksi varsin laajalla skaalalla repuista villakangastakkeihin ja lippalakkeihin. En osaa, enkä halua jäädä jumiin yhteen asiaan tai tekniikkaan vaan yritän oppia jokaisessa ompeluprojektissani uutta. Päivitän Instagram-tililleni « Isi opettelee ompelemaan »- ompelupäiväkirjaa, jossa kerron miten projekti eteni, mitä muutin kaavasta ja mikä meni vikaan tai minkä voisi tehdä ensi kerralla eri tavalla. Tekemällä ja virheistä oppiminen on minulle luontevaa.

Ompelu on minulle mielen terapiaa sekä itseni kehittämistä.Toutes les histoires myOTTOBRE