Nous expédions à travers le monde entier ! Les frais de port sont offerts pour les abonnements et pour les commandes de 100 € ou plus.

OTTOBRE design®

Search
(0)
Votre panier (0)
Votre panier est vide
Montant total
0.00 €
 
Voir mon panier Sulje

myOTTOBRE stories

minttu_chocolate, Finlande

Couturière de longue date, minttu_chocolate sur Instagram, aime les vêtements fait main. Elle a confectionné la veste verte dans les photos lors d’un cours de travaux manuels en 4ème, la veste n’est plus parfaitement ajustée mais elle ne peut se résoudre à s’en séparer. Elle trouve nos pas-à-pas illustrés d’une grande aide et dit qu’ils sont un bon outil d’apprentissage. Nous avons trouvé ses photos très belles et sa nouvelle robe est parfaitement ajustée.

 

 

Aloitin ompelun jo pikkutyttönä ja se harrastus on jäänyt. Pidän itse tehdyistä vaatteista ja käsillä tekemisestä, nykyisin tulee lähinnä ommeltua itselle tai lahjaksi eri ihmisille (melkeinpä voisi sanoa, että vauvasta vaariin).

 

 

Tein ensimmäiset Ottobre-vaatteeni yläasteen ns. pitkää kässävalinnaista varten. Kuvissa on yläasteella (8.lk?) tehty limenvihreä violettinappinen samettijakku Ottobren ohjeella. Jakkuun tein istutetun hihan ja taitaa olla ensimmäinen ompelus, jonka vuoritin ja palat on kaikki huolella leikattu « myötäkarvaan ». Niin ja kauluksenkin opettelin silloin. En ole raaskinut heittää jakkua pois, vaikkei se enää mahdukaan päälle. Tein silloin myös farkut kääntölahkeilla, mutta niistä tuli kierrätysommeltua hame pikkusiskolle, ja se käytettiin riekaleiksi.

 

 

Innostuin ompelemaan Ottobren ohjeilla uudestaan kuluneen puolentoistavuoden aikana, kun lähipiirissä on pieniä lapsia, joille lehdestä löytyy paljon hyviä ohjeita ja joissa koot on sopivat ja saa välillä haastetta ompelutaidoille. Ompelin useita settejä (kesä)vaatteita taaperoille ja vauvoille, joita vastaanottaja(t) käytti mielellään. Edelleen lasten ulkoilutakki on yksi hankalimmista tekemistäni ompeluksista, lähinnä ulkoilukankaan liukkauden takia. Ottobren naisten lehden malleista olen ommellut siskolle pinon paitoja ja kasannut ns. « capsule wardrobe:a ». Seuraavana olisi varmaan vuorossa kotelomekko. Nettisivuilta löytyvät kuvitetut ohjeet on EHDOTTOMASTI ollut Ottobren hyödyllisintä antia, niistä opettelin kauluksen ja hihahalkion ompelun. Rakastan ommella paitamekkoja ja käyttää niitä. Montakohan kertaa olen sieltä käynyt tarkistamassa jonkin hihahalkion ompeluun liittyvän kohdan työvaiheet… Olisikohan seuraavaksi mahdollista saada osa kuvitetuista ohjeista videoina?


Toutes les histoires myOTTOBRE


 
Hand and envelope

Bonjour !

Inscrivez-vous à notre newsletter afin de rester au courant des dernières nouvelles d’OTTOBRE !

Close